Vlizotrap kopen

Vlizotrap kopen

Wil je een vlizotrap kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Hier volgen een aantal aandachtspunten om te overdenken voordat je tot koop overgaat.

Vlizotrap kopen: hoe zit het met de ruimte?

De meest bepalende factor bij het vlizotrap kopen is de afmeting van de ruimte waar de trap moet komen. Dan hebben we het over de volgende knelpunten:

  • Maat van het trapgat

Een houten vlizotrap heeft een groter trapgat nodig dan een metalen trap. Eventueel kan het trapgat vergroot worden, maar dat is geen gemakkelijke klus!

  • Ruimte op zolder

Meet de afstand van het trapgat tot aan het dak en vergelijk dat met de zwenkmaat van de vlizotrap. Sommige vlizotrappen, zoals de eendelige houten trap, nemen veel ruimte in tijdens het inklappen en ook in de ingeklapte stand; de trap ligt op de zoldervloer. Een aluminium schaartrap daartegen neemt nauwelijks ruimte in, maar is weer een stuk duurder.

  • Afstand tussen het plafond en het trapgat

Ook op de afstand tussen het plafond waar het trapgat in zit en de vloer eronder is belangrijk; de trap moet natuurlijk wel lang genoeg zijn. De ruimte op de overloop moet groot genoeg zijn zodat de trap kan worden uitgeklapt.

Dus, wil je een vlizotrap kopen, let dan op bovenstaande punten. En natuurlijk ook op je budget; een vlizotrap kost ongeveer tussen de €200 en €1200.